FIS GOL 83-91

ANALIZA ODRŽANOG TURNIRA 1986 GODINE

Zapisnički sto, turnir Fis-Gol. S lijeva: Šekib Landžo, Husein Nezirhodžić, Zijad Hadžić, Masuma Rašidagić i Enver Ibrić-Tumba

Da li ce se trend rasta prijavljenih ekipa za turnir Fis-Gol 1986 godine nastaviti bilo je pitanje koje nas je “okupiralo” tih dana kada su se primale prijave. Uradili smo sve da tako bude, ukljucujuci i pojacanu reklamu na radio programu 202, gdje nam je dosta pomogao tadasnji urednik Ivica Puljic, te “Oslobodjenju”, nezaobilazni Novo Popovic saradnik i Vecernje novine, pocinjemo laganu saradnju sa njima, koja ce kasnije rezultirati suorganizatorskim ugovorom i dugogodisnjom saradnjom.

Ocekivanja su se ispunila, prijavljeno je 64 ekipe.

Drugu karakteristiku vezano za turnir i tu godinu za koju mislim da je treba istaci jeste odnos nasih clanova prema turniru i radnim obavezama koje su se imale za vrijeme trajanja turnira. Interesantno je napomenuti bez obzira gdje se igralo, u FIS-u ili Skenderiji, po kisi ili suncu, mi nismo imali niti jednom situaciju da neko nije dosao i obavio svoj zadatak. Bilo je onih (dvoje-troje) koje smo pokusali angazovati ali kada su vidjeli da to nije za njih, oni su odustali.

Taj odnos prema malom fudbalu, turniru posebno je bio fascinantan kod nasih starijih kolega, nazalost niti jedan nije sada ziv, ali su svi vrijedni spomena i mi putem nase rubrike Oni su bili…. zelimo o svima njima da posebno pisemo ali da ih spomenemo i ovom prilikom: Mladen Radancevic, Zijad Hodzic, Mitar Mucibabic, Mithat Redzepovic, Zlatko Krznaric, Enver Ibric – Tumba, Stanko Depolo i znatno mladji Goran Fazlinovic, koji je poginuo u ratu.

POSEBNE IMPRESIJE NAKON TURNIRA. Tako je prosla jos jedna godina, osjecalo se da turnir postaje prepoznatljiv i van granica Sarajeva. Da radimo dobro, te da je za ocekivati i bolje rezultate. Organizacijom turnira, po uzuru na nas, pocinju da se bave i drugi pojedinci i organizacije. Dolaze nam da uzimaju pravila, propozicije, biltene  i ostalo sto je bitno za organizaciju. Mi im to dajemo jer zelimo, prvo da se mali fudbal razvija i postane popularniji a drugo, to nas tjera na zdravu konkurenciju: Ako to oni dobro rade, mi treba da budemo jos bolji!

Adnan Muzurović

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 20.04.2023.

Exit mobile version