ANALIZA, DRUGO POGLAVLJE KNJIGE

Ovu analizu moram poceti sa informacijama koje zelim istaci. Prva, u vezi distribucije knjige, jos uvijek nije na dnevnom redu stpostotno iskristalisano sta cemo na kraju uraditi. Ali, bitno je istaci da knjigu nemamo  namjeru prodavati.

Slijedece, raduje spremnost na saradnju osoba, pretezno igraca nogometa koji su igrali u periodu teskih ratnih dana za reprezentaciju BiH. Koji su prepoznali situaciju i momenat da na neki nacin daju paznju na ratnu situaciju u Bosni i Hercegovini u drzavama gdje su oni igrali. Rijec je o Turskoj, Belgiji i Njemackoj.

Njihova autenticna sjecanja su od velike koristi za sadrzaj knjige, po meni. U ovom trenutku nismo obavili sve planirane razgovore. Jedno je sigurno ako obavimo sve kako je zamisljeno to ce doprinjeti kvaliteti knjige “Fis-Gol, Vise od igre”. Posebno isticemo osobe koje su dali veliki doprinos da NS BiH postane clanica krovnih organizacija nogometa/fudbala. O njihovim imenima cemo posebno govoriti.

U drugom poglavlju knjige trenutno imamo 26 teksta, a na portalu smo objavili sedam priloga.

Mi uskoro prelazimo na trece poglavlje knjige: TURNIR FIS – GOL, ISTORIJAT

Nasa namjera nam je bila da analiziramo svako poglavlje, prije svega da dobijemo vase misljenje. Mi bi zeljeli ako neko ima konstruktivne prijedloge u smislu sadrzaja knjige da nam se obrati. Sigurno je da zajedno mozemo vise i bolje. Znate, kada se posao odradi kasno je da se govori trebalo je uraditi ovo ili ono. Stoga, dok jos ima prostora da se dogovara o svemu treba zajednicki djelovati.

Mozda, ovo trece poglavlje koje nam predstoji za rad pobudi vise vaseg interesovanja. Samo da vas podsjetimo sta smo govorili (planirali) da cemo ovim poglavljem obraditi:

– Istorijski prikaz svih devet odrzanih turnira

– Kuca slavnih

– Bice predstavljeni najbolji igraci, golmani, predstavnici ekipa, treneri, koji su izabrani u anketi portala, kao i neki sponzori (saradnici) i clanovi organizacionog odbora turnira

– Igranje malog nogometa u kvartovima (Almanah malog nogometa)

Nadamo se da ce ovo privuci vasu paznju. Ocekujemo da nam se javite. Nase adrese su poznate, mail: fisgol83.91@gmail.com ili inbox facebook adrese: Fisgol Sarajevo.

Lijep pozdrav,

AM

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 07.03.2023.

Nedavno objavljeno