FIS GOL 83-91

ENES HRVO

Prije dva dana primili smo tuznu vijest da je nekadasnji igrac FK Sarajevo Enes Hrvo preminuo. Enes je bio clan juniorske generacije FK Sarajeva koja je igrala finale Kup maršala Tita  protiv Sutjeske iz Niksica.

On je generacija Božovića, Petkovića…. dijete Sarajeva. Poslije je igrao za FK Igman Konjic. Mislim da je bio i u Bugojnu a potom i Mariboru. Zavrsio u Austriji karijeru i ostao da radi kao trener FC St. Margarethen 97.

Borislav Pavlović

 Trenerska karijera

FC St. Margarethen 97  proizašao je iz bivšeg hobi tima FC Neumann, a osnovali su ga 1997. Hammerl Gerhard, Spannring Heinz, Payer Thomas i Hübler Gerhard.

2013 godine, nakon dvije godine rada, Winkler Peter je napustio momčad, a vodstvo je preuzeo iskusni bivši igrač i trener Enes Hrvo.

Borbeni tim sa trenerom Enesom Hrvom u 2016. godini uspio je nakon tri godine rada i nakon 19 godina klupske istorije sa šampionskom titulom u regionalnoj ligi Mur u nižoj ligi Sjever B.

2017 Prva sezona u niželigašu Sjever B počinje uspješno i trener Enes Hrvo dovodi ekipu na 7. mjesto na tabeli.

2017 Druga sezona u niželigašu Sjever B. Nadalje, trener Enes Hrvo djeluje kao trener i ima jasan cilj, igrati za vrh tabele.

2018/19 Treća je niželigaška sezona i isti cilj ostaje istom treneru. Uz ovu sezonu formira se u saradji sa St. Lorenzen/Knittelfeld drugi tim. Zamisao je bila da se ima veca baza igraca.

2021/22 Riječ Corona nas je uvijek pratila u posljednjih 18 mjeseci, tako da sezone 19/20 i 20/21 nisu završene. Dakle, nije bilo prvaka ili ispadanja u svim divizijama.

Ove sezone se opet nadaju gotovo nesmetanom odvijanju igre. Došlo je i do promjene rukovodstva u prvom timu.

Nakon skoro osam godina i vrlo uspješnog vremena, trener Enes Hrvo predaje palicu bivšem igraču i treneru mladih Christoph Bergmayer.

Zahvaljujemo Vam se dragi ENES na ovom divnom i uspješnom vremenu i želimo Vam sve najbolje. Također, novom treneru želimo puno sportskih uspjeha i sve najbolje na novom poslu.

Zahvaljujemo našim fanovima i sponzorima na godinama velike podrške i nadamo se još uspješnijim godinama.

Rukovodtsvo FC St. Margarethen 97

Mali fudbal i Enes Hrvo

Enes Hrvo je igrao mali fudbal za ekipu Davor. Mada mislim da je on poceo igrati za njih jos dok je ekipa nosila naziv Ljubljanska banka. I to na tradicionalnom 6.aprilskom turniru, koji smo mi organizovali.

Enes je, bar meni, ostao upamcen kao jedan zahvalan igrac, koji je ispunjavao trenerove takticke zamisli. Mogao je igrati na svim pozicijama u ekipi.

Nisam Hrvu dovoljno poznavao ali ono kako se ponasao na terenu govori da je bio jedna vrijedna i stalozena osoba.

Sa KMF “Davor” osvojio je dosta trofeja. Na osnovu dijela fotografija koje posjedujemo u arhivi portala fis-gol.com Enes je bio prvi na 6. aprilskom turniru, drugi na turniru Fis-Gol 1984, prvi na Republickom prvenstvu 1992 godine. Mislim da je to dio osvojenih prvih mjesta Enesa Hrve u malom fudbalu, jer nisam precizno upoznat.

Enes Hrvo je preselio u sezdesetdrugoj godini zivota. Nasa Fis-Gol zajednica ostaje bez jos jednog clana, koji ostaje u nasem sjecanju.

AM

FIS-GOL TIM

  1. februar 2022
Exit mobile version