FIS GOL 83-91

Switch to desktop Register Login

ONI SU BILI LJUDINE

Pisati o osobama kojih vise nema, koji su nas napustili zauvijek zaista je zahtjevno. To sam vec jedne prilike rekao. Pogotovo ako u vise navrata govoris o tome. I godinama.

Da se razumijemo nije meni to neki napor, jer sve te ljudine su vise nego zasluzile da se spominju. Jednostvano bojim se ponavljanja i odredjenog stereotipa.

Medjutim, ovoga puta stigla je odredjena pomoc u vidu video priloga. Mehmedalija Zilic je pomogao da dodjemo do materijala koji objavljujemo. Zamolio sam ga da kontaktira autora i ako moze da isti napise odgovarajuci tekst uz video.

LINK:  https://www.facebook.com/mehmedalija.zilic/videos/10217031990893817

Autor video priloga Rajko Dugandzic je rekao:“ Dragi ljudi, legende grada Sarajeva koji su zauvjek u srcima svih nas koji smo odrastali, druzili se, gledali ih. Dali su zivot za svoj grad Sarajevo i hvala im ”.

Nasim citaocima koji nas redovnije prate je poznato da mi od pocetka rada na portalu imamo rubriku ONI SU BILI. Tu smo odvojili prostor da pisemo i ne ostavimo zaboravu ucesnike turnira Fis-Gol i ostalih takmicenja u prijeratnom malom fudbalu koji su nas zauvijek napustili.

Isto tako, prihvatili smo i mislimo da u ovoj sedmici sjecanja na saradnike iz sportskog drustva Privredne banke mozemo i trebamo odati pocast i drugim znanim (i neznanim) osobama grada Sarajeva.

Takodjer, vama pruzamo priliku te ako zelite i imate nesto interesantno da iznesete u vezi onih koje ste vi poznavali a bili su ucesnici turnira u malom fudbalu “FIS-GOL 83-91” a da danas vise nisu medju zivima izvolite, napisite pricu o njima i posaljite nam. Mi cemo to sa velikim zadovoljstvom objaviti.

Urednik

 

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 29.juli 2020

 

SEDMICA SJEĆANJA

Omaž, Fis-Gol bankarske legende

Nastavljamo sa sjecanjima na ljude iz Privredne banke- udruzene banke koji su nas nazalost napustili. Fizicki zauvijek ali u sjecanjima nikad!

Drage nase koleginice i kolege koje su radile sa nama. Ostali upamceni kao zaljubljenici druzenja i volonterskog drustvenog rada. Svega onoga sto nam je pricinjavalo zadovoljstvo a sto smo voljeli. Svako od njih dao je svoj nezaboravni pecat u mozaiku lijepih i nezaboravnih stvari.

Dogadjaji i dozivljaji koji za sadasnje poimanje zvuce kao nestvarni san. Sve nam to izgleda kao na filmskoj traci. A tako bilo iz dana u dan, mjeseca u mjesec, skoro dvije decenije.

Mi zelimo na ovaj nacin da se, jos jednom, sjetimo dragih prijatelja. Sedmica sjecanja traje od 29. jula do 04.augusta.

Koristimo priliku da podsjetimo na dan kada nas je napustio Fuad Sahačić - Dofu, prije pet godina, 29.jula 2015 godine.

Na naslovnoj strani portala smo postavili price o aktivistima ali u nasim sjecanjima su i svi ostali koji su doprinosili nasem uspjesnom radu.

Pozivamo nase koleginice i kolege koji su bili akteri nasih aktivnosti da nam se pridruze sa svojim tekstovima o navedenim ili drugim bivsim aktivnim clanovima naseg sportskog drustva, te na taj nacin daju svoj doprinos da ova sjecanja budu sadrzajnija i opsirnija. Da ne budu selektivna.

Bila su to drugačija vremena, vremena poštovanja i prijateljstva.

VREMENA LJUDI! ZA SJEĆANJA!

AM

 

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 29. juli 2020

 

Copyright by FIS GOL 83-91.

Top Desktop version