FIS GOL 83-91

Switch to desktop Register Login

FUTSAL - PROMOCIJA DRUGE KNJIGE

Dževad Habibija (46), koji je rođen u u Jablanici, posjeduje diplomu bachelor menadžera u sportu, koju je stekao na fakultetu za sport u Sarajevu. Aktivno je igrao fudbal, a kao pionir i za reprezentaciju BiH. Nastupao je za FK Lokomotiva (Mostar) i Igman (Konjic). Pored fudbala, dugo godina igrao je za futsal ekipu KMF Mostar, iz čijih redova je dospio u reprezentaciju BiH i bivše Jugoslavije. U Italiji je proveo dvanaest sezona, igrajući za ekipe Camel, Fiumicino, Roma, Eurotravel, Torino, Aymavilles. Od 2003. godine, posjeduje diplomu trenera, izdatu od strane F.I.G.C. Trenirao je ekipe u Italiji, Qataru, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

O knjizi je govorio Dejan Đedović, futsal trener u u Libanu.

„Ovo je veliki korak za nas trenere. Ovakvo štivo ne postoji na našem jeziku i svako onaj ko želi da bude uspješan mora da se edukuje. Za razliku od prve knjige, koja je bila namijenjena svima, počev od djece do trenera, te svih koji se bave futsalom, ova druga knjiga 'Futsal priručnik - metodologija rada za igrače i trenere' namijenjena je više ljudima koji se bave trenerskim poslom i koji trebaju da prenose ovo što piše u knjizi na mlade generacije i na igrače. Mi smo do sada imali problem edukacije, jer nismo imali literature na našem jeziku“, rekao je Đedović.

Dipl. ing. Mićo Martić, FIFA instruktor, kaže da ova knjiga nadopunjava prvu knjigu „Futsal“ Dževada Habibije.

„Ova je stručnija, ali mislim da svako onaj ko se bavi futsalom, mora pročitati prvu, pa onda drugu knjigu ('Futsal priručnik - metodologija rada za igrače i trenere'), da se još stručno edukuje. Ova knjiga će biti izuzetan alat za sve nas zaljubljenike u futsal, pogotovo što na našem jeziku nema puno literature, osim ovih Piginih knjiga, koje su nam bogom date. Knjiga će biti naš bukvar, koji ćemo koristiti. Futsal je sport koji nezaustavljivo raste i nadamo se da će to shvatiti i naše matične organizacije“, kaže Martić.

Autor Dževad Habibija napominje da je knjiga namijenjena ciljanom dijelu publike, igračima i trenerima.

„Ako je prva knjiga govorila općenito o futsalu, sa osnovnim karakteristikama, o baznim znanjima, ova govori malo detaljnije o samoj igri, kvalitetu igre i svemu što je vezano za samu igru na terenu. Čast mi je da su promotori bili Mićo Martić, najveći stručnjak na Balkanu i Dejan Đedović, uspješan trener, koji se još uvijek dokazuje. Zadovoljan sam promocijom, za futsal u posljednje vrijeme raste inters“, kaže Habibija, napominjući da će se promocija knjige uskoro održati u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.

Emir Krpo

Copyright by FIS GOL 83-91.

Top Desktop version