FIS GOL 83-91

Switch to desktop Register Login

MALI NOGOMET TEMA NA UNIVERZITETU U MOSTARU

MALI NOGOMET/FUDBAL – FUTSAL

MALI NOGOMET TEMA NA UNIVERZITETU U MOSTARU

Pise: Adnan Muzurovic
Predavanje o malom nogometu/fudbalu (u daljem tekstu futsal) na Univerzitetu je nesto sto sve ljubitelje ove popularne igre mora obradovati. Unija studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru organizovala stručno predavanje na temu: “FUTSAL”. Predavač: Dževad Habibija, bosansko-hercegovački malonogometni (futsal) trener sa UEFA - PRO licencom, aktuelni trener najtrofejnijeg hrvatskog malonogometnog kluba Nacional, te autor knjige Futsal. Predavanje je odrzano danas, petak 8.aprila 2011.godine.
Ne znam kakva je situacija na univerzitetima u ostalim nasim centrima Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Zenici ali bih volio kada bi i oni slijedili primjer mostarske unije studenata, te imali u svojim programima obavezne casove na temu futsala.
Da li je ovo primjer koji nagovjestava da ce status futsala biti mnogo bolji nego do sada? Ostaje da vidimo. Volio bih znati sta nadlezni iz komisije za mali nogomet/fudbal NS BiH rade po ovim pitanjima. Da li je ovo predavanje u Mostaru njihova zasluga? Znam da nije, vjerovatno da je to iskljuciva zasluga autoriteta i aktivnosti koju Dzevad Habibija - Piga kontinuirano radi tokom njegove uspjesne igracke i trenerske karijere. Igrao je Piga futsal odlicno, jedan je od najboljih trenera u nasem sportu a sve svoje iskustvo i znanje vrijedno biljezi. U pripremi je njegova druga knjiga o futsalu, uskoro treba da bude u stampi.
Namjera nam je da vas sa igrackom i trenerskom biografijom Dzevada Habije upoznamo tokom nasih narednih objava. Isto tako, da za vas napravimo prezentaciju dijelova njegove prve knjige “Futsal” a za pocetak idemo sa objavom recenzije za ovu knjigu:
Cestitam Dzevadu od srca i zelim mu da nastavi stazama uspjeha na afirmaciji futsala. Na kraju, u planu je intervju koji zelim da obavim sa Pigom u nasoj rubrici “Razgovor sa povodom”, te ukoliko i vi dragi citaoci zelite da postavite neko pitanje u vezi sa futsalom izvolite. Nasa adresa je stara: fisgol83.91@

Copyright by FIS GOL 83-91.

Top Desktop version