FIS GOL 83-91

Switch to desktop Register Login

VJERUJEMO U PROLAZ

Malonogometna reprezentacija BiH na kvalifikacijskom turniru u Sloveniji

VJERUJEMO U PROLAZ


Malonogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će početi pripreme za nastup na kvalifikacijskom turniru za EP, koji će od 24. do 27. februara biti održan u Laškom


Pored BiH, na turniru će nastupiti Slovenija, Italija i Latvija. Reprezentacija BiH prvi meč igra 24. februara protiv Slovenije, dan kasnije sastaje se s Italijom, dok 27. febrruara igra protiv Latvije.

Reprezentacija će se okupiti u petak do 15 sati u Visokom. Planirano je da ekipa obavi mini-pripreme do 23. februara, kada će se u jutarnjim satima krenuti u Sloveniju.

Za ovo takmičenje pozvano je 14 igrača: Bahrudin Omerbegović (Orlić), Goran Melher (Karaka), Alen Lalić (Potpičan Labin/Hrv), Nijaz Mulahmetović (Orlić), Maid Ramić (Pivac Vrgorac/Hrv), Slaven Novoselac, Dražen Novoselac (Marbo Beograd/Srb), Tomo Bevanda (Brotnjo), Dejan Pavlović (Radnik), Ivan Matan, Nikola Perković (Seljak), Enez Crnalić (TIN Vrgorac/Hrv), Vladimir Vladisavljević (Komunikare) i Nermin Kahvedžić (Orlić).

Reprezentaciju BiH će na ovom takmičenju voditi Murat Jaha, koordinator-instruktor te treneri Mitar Vukanović i Boro Matan

MALONOGOMETNE AKTUELNOSTI

REPREZENTACIJA BIH SE NIJE USPJELA KVALIFIKOVATI

Kao sto je poznato malonogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ucestvovala je u kvalifikacionoj grupi 6 za ucesce na Evropskom prvenstvu, koje se igra iduce godine u Hrvatskoj. Pored nase reprezentacije na turniru su igrale reprezentacije Slovenije, Italije i Latvije.

Rezultati:
Italija - Latvija 6-1 (2-0)
Slovenija - Bosna i Hercegovina 5-1 (1-1)
Bosna i Hercegovina - Italija 0-4 (0-1)
Slovenija - Latvija 4-3 (2-3)
Latvija - Bosna i Hercegovina 2-3 (2-1)
Italija - Slovenija 2-0 (1-0)

Tabela

1. Italija -------------------------- 3-3-0-0-12--1-9
2. Slovenija ----------------------- 3-2-0-1--9--6-6
3. Bosnia i Hercegovina ---------- 3-1-0-2--4-11-3
4. Latvija -------------------------- 3-0-0-3--6-13-0

Za igranje na Evropskom prvenstvu kvalifikovale su se reprezentacije: Italije and Slovenije.

Copyright by FIS GOL 83-91.

Top Desktop version